Gâscă cu mere
Ingrediente: 1 gâscă potrivită (sau o găină mare), 4 mere, 100 g unt, 100 ml vin alb, 100 ml apă, sare, piper boabe
Pentru sosul marinat: 4 linguri vin alb, 1 lingură miere de albine, 2 linguri ulei, 1 linguriţă ghimbir pudră, 1 linguriţă făină de muştar(sau muştar, preparat), 2 cepe verzi tocate
Mod de preparare:Timp de preparare: 2h Dificultate: mică
Amesteci toate ingredientele pentru sosul marinat, ungi gâsca pe toată suprafaţa şi în interior, apoi o laşi la rece câteva ore pentru a se îmbiba cu aromele sosului şi a se frăgezi.
Scoţi pasărea din sos, o aşezi într-o tavă încăpătoare, pui în interior merele curăţate de coajă, întregi şi tăiate felii şi cubuleţe. Ungi deasupra cu puţin unt, iar restul îl amesteci cu vin. Vei unge din când în când friptura cu acest amestec. Adaugi apă în tavă, sare, boabe de piper şi introduci tava la cuptor pentru circa 60-70 de minute.
Serveşti friptura cu merele din interior şi cu salată asortată.