Gâscă cu mere

1365616313 2939gasca jpeg

Ingrediente: 1 gâscă potrivită (sau o găină mare), 4 mere, 100 g unt, 100 ml vin alb, 100 ml apă, sare, piper boabe

Pentru sosul marinat: 4 linguri vin alb, 1 lingură miere de albine, 2 linguri ulei, 1 linguriţă ghimbir pudră, 1 linguriţă făină de muştar(sau muştar, preparat), 2 cepe verzi tocate

Mod de preparare:Timp de preparare: 2h Dificultate: mică

Amesteci toate ingredientele pentru sosul marinat, ungi gâsca pe toată suprafaţa şi în interior, apoi o laşi la rece câteva ore pentru a se îmbiba cu aromele sosului şi a se frăgezi.

Scoţi pasărea din sos, o aşezi într-o tavă încăpătoare, pui în interior merele curăţate de coajă, întregi şi tăiate felii şi cubuleţe. Ungi deasupra cu puţin unt, iar restul îl amesteci cu vin. Vei unge din când în când friptura cu acest amestec. Adaugi apă în tavă, sare, boabe de piper şi introduci tava la cuptor pentru circa 60-70 de minute.

Serveşti friptura cu merele din interior şi cu salată asortată.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg