Iată cum se prepară sufleul de caşcaval!

sufleu jpeg

Mâncăruri uşoare, pufoase şi gustoase, sufleurile dulci sau sărate pot fi gătite repede din tot felul de ingrediente aflate în frigider.

Ingrediente

150 g caşcaval tare 60 g unt 40 g făină 400 ml lapte dulce 4 ouă nucşoară rasă sare piper proaspăt măcinat

Topeşti untul într-o cratiţă, adaugi făina şi amesteci continuu până se omogenizează complet (nu trebuie să se rumenească!). Torni peste făină laptele fierbinte, în fir subţire, amestecând continuu, ca să nu se facă cocoloaşe. Adaugi apoi caşcavalul ras şi amesteci bine până se topeşte.

Iei vasul de pe foc, adaugi gălbenuşurile pe rând, amestecând energic după fiecare, condimentezi cu sare, piper, nucşoară rasă, după gust. Separat, baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi delicat în compoziţie, amestecând de jos în sus, pentru a rămâne compoziţia cât mai aerată.

Torni compoziţia în 4 vase ceramice termorezistente mici, unse cu unt (sau într-un singur vas mai mare), având grijă să nu depăşească trei sferturi din capacitatea vasului, pentru a da posibilitatea sufleului să crească frumos. Coci sufleul circa 30 de minute, la foc potrivit şi nu deschizi uşa cuptorului în timpul coacerii pentru a nu se opri din creştere. Îl serveşti imediat.