Lipii umplute cu orez brun

1 profimedia 0160020841 jpg jpeg

Orezul brun, spre deosebire de cel alb, are un indice glicemic scăzut şi este recomandat celor care doresc să slăbească? El face parte din categoria cerealelor integrale, deoarece nu a trecut prin procesul de rafinare. Din acest motiv, orezul brun este bogat în fibre şi oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată.

  • Porții: 4
  • Timp total: 2 h
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 1 h şi 30 min
  • Categorie: lipii, fel principal

Ingrediente

Pentru lipii

● 200 g făină

● 50 ml lapte

● 3 g drojdie proaspătă

● sare

● 3 linguri ulei

● 1 linguriţă zahăr

● 1 ou

● 2 linguri iaurt

Pentru umplutură

● 75 g orez brun

● 225 ml supă clară de carne

● 1 ardei roşu

● 50 g măsline negre feliate

● 1 salată verde

● sare

● piper

● pătrunjel verde

Mod de preparare

Pentru lipii, dizolvi drojdia în laptele călduţ, adaugi uleiul, iaurtul, oul, zahărul şi făina amestecată cu un praf de sare. Frămânţi până când aluatul nu se mai prinde de degete, apoi îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la crescut într-un loc cald până când îşi dublează volumul.

Împarţi aluatul în 4 bucăţi egale, pe care le întinzi în foi subţiri după dimensiunea tigăii în care le coci. Coci lipiile în tigaia fără ulei. Le păstrezi calde, pentru ca să le poţi rula mai uşor.

Speli orezul până când apa rămâne curată, apoi îl fierbi în supa clară până când se înmoaie şi scade apa. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcit.

Scoţi cotorul ardeiului şi-l tai bucăţi. Amesteci orezul cu ardeiul, măslinele şi cu pătrunjel tocat, după gust. Aşezi pe fiecare lipie frunze de salată, apoi umplutura de orez şi rulezi.

FOTO: Profimedia