Macaroane cu brânză
Ingrediente: 300 g macaroane, 200 g brânză de vaci proaspătă, 1 praf de nucşoară rasă, 1 praf de piper proaspăt măcinat, 2 linguri unt, 2 linguri pesmet, 200 g caşcaval afumat
Pentru decor: 23 roşii cherry, frunze de rucola
Mod de preparare: Timp de preparare: 1h 5 min Dificultate: mică
Fierbi macaroanele aldente în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj, le strecori şi le aşezi într-un castron mare. Separat, razi brânza de oi, o amesteci cu brânza de vaci bine scursă, gălbenuşurile, nucşoara şi piper măcinat, după gust. Amesteci compoziţia cu macaroanele, adaugi albuşurile bătute spumă tare şi torni totul într=o formă termorezistentă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
Introduci forma la cuptor pentru 30 de minute, o scoţi şi acoperi budinca cu felii subţiri de caşcaval afumat. O mai laşi la cuptor 10 minute. O decorezi cu frunze de rucola şi roşii cherry.