Mingiuţe cu soia
Ingrediente: 300 g soia granule, 150 g făină albă, 5 căţei de usturoi, 50 ml apă minerală, 50 ml ulei, sare, pătrunjel verde, piper, cimbru, ulei pentru prăjit, 200 g pesmet
Mod de preparare:Timp de preparare: 1h 10 min Dificultate: medie
Pui granulele de soia la fiert în apă cu sare timp de 30 de minute. Strecori şi laşi la scurs, după care storci cu mâna soia, ca să iasă bine apa din ele. O aşezi într-un vas, adaugi făina, usturoiul pisat, sare, piper, pătrunjelul tocat mărunt şi cimbru. Amesteci până se omogenizează, apoi adaugi treptat apa minerală şi uleiul până se încorporează totul.
Cu mâinile umezite în apă rece, formezi mingiuţele la mărimea dorită, le dai prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins până devin aurii. Le scoţi pe un prosop de hârtie absorbant. Le poţi servi cu ketchup, muştar sau hrean.