Musaca din paste, spanac şi ştevie

1365423625 765dinstevie jpeg

Ingrediente: 150 g paste (tagliatelle,) 600 g carne tocată amestec, 400 g spanac şi ştevie, 2 cepe, 3 roşii bine coapte, 2 linguri pastă de tomate, 3 ouă, 200 g telemea de oi, 2 linguri smântână, 3 linguri ulei, sare, piper

Mod de preparare:Numar portii: 4 Timp de preparare: 1h 25 min Dificultate: mică

Tai ceapa mărunt, o căleşti în uleiul bine încins până devine sticloasă. Adaugi carnea tocată şi continui călirea până scade bine zeama. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi pasta de tomate şi continui călirea încă două minute, apoi laşi compoziţia la răcit.

Separat, opăreşti frunzele de spanac şi ştevie în apă cu sare 5-6 minute, scurgi apa şi le laşi să se răcească. Fierbi pastele aldente în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le strecori.

Ungi o formă termorezistentă cu ulei, aşezi un strat de carne, un strat de spanac cu ştevie şi repeţi, în aceeaşi ordine, până când se termină ingredientele.

Peste ultimul strat de carne aşezi felii de roşii, apoi pastele. Acoperi cu ouăle bătute cu brânza rasă şi cu smântâna şi introduci la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 45 de minute, până se rumeneşte.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg