Ne vedem la un grătar!

IF64479 jpeg

În ciuda prognozei un pic neclare pentru sfârşitul săptămânii, redacţia „Click! Poftă bună” a decis să iasă zilele acestea la un grătar. Ce dacă soarele n-o să fie foarte arzător? Măcar să nu plouă! De mâncare şi de voie bună ne ocupăm noi.

Ingrediente

1 caserolă carne amestec, 1 os de vită, 5 căţei de usturoi mai mari, 1 linguriţă boia iute, 1 linguriţă cimbru, 1 linguriţă boia dulce, sare, piper

Preparare

Pui osul la fiert în apă rece aproximativ o oră, după care laşi supa obţinută la rece.

Amesteci carnea cu usturoiul pisat şi condimentele. Sărezi şi piperezi după gust. Adaugi treptat 250 ml de supă de vită, frământând încontinuu cu mâna până încorporezi toată supa, iar carnea se leagă bine.

Cu mâna umedă, formezi micii pe beţişoare de frigărui. Îi aşezi pe grătarul încins şi îi frigi pe ambele părţi. Îi poţi servi cu muştar sau cu salată de legume.