Pâine cu pastă de sfeclă, spanac şi ardei

1365702173 5619paine 20cu 20pasta 20de 20sfecla jpeg

Ingrediente: 700 g făină albă, 1 lingură ulei, 400 ml apă, 25 g drojdie proaspătă, 1 praf de sare, 1 lingură spanac, 1 lingură piure de sfeclă, 1 lingură pastă de ardei capia

Mod de preparare:Din făină, apă, ulei, sare şi drojdie frămânţi un aluat de pâine şi îl împarţi în patru. O parte o laşi albă, o parte o frămânţi cu piureul de spanac, una cu piureul de sfeclă şi ultima cu pasta de ardei. Când frămânţi aluatul cu spanacul, sfecla şi ardeii, se înmoaie şi devine lipicios. În timpul frământatului, mai adaugi câte puţină făină.

Pui fiecare bucată de aluat pe folie de plastic, le aşezi într-un lighenaş şi le laşi la crescut pentru o oră. Când aluatul este crescut, iei fiecare bucată, o suceşti în formă de rulou şi le împleteşti. Eu nu ştiu să împletesc în patru şi de aceea bucata albă am pus-o pe fundul tăvii unse cu ulei şi tapetate cu făină, iar împletitura în trei am pus-o deasupra.

Acoperi tava cu o folie şi laşi la crescut până îşi dublează volumul. O introduci în cuptorul încins aproximativ 45-50 de minute, până se rumeneşte frumos.

De la Aneta Frunză, Braşov



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg