Pâine cu pastă de sfeclă, spanac şi ardei

1365702173 5619paine 20cu 20pasta 20de 20sfecla jpeg

Ingrediente: 700 g făină albă, 1 lingură ulei, 400 ml apă, 25 g drojdie proaspătă, 1 praf de sare, 1 lingură spanac, 1 lingură piure de sfeclă, 1 lingură pastă de ardei capia

Mod de preparare:Din făină, apă, ulei, sare şi drojdie frămânţi un aluat de pâine şi îl împarţi în patru. O parte o laşi albă, o parte o frămânţi cu piureul de spanac, una cu piureul de sfeclă şi ultima cu pasta de ardei. Când frămânţi aluatul cu spanacul, sfecla şi ardeii, se înmoaie şi devine lipicios. În timpul frământatului, mai adaugi câte puţină făină.

Pui fiecare bucată de aluat pe folie de plastic, le aşezi într-un lighenaş şi le laşi la crescut pentru o oră. Când aluatul este crescut, iei fiecare bucată, o suceşti în formă de rulou şi le împleteşti. Eu nu ştiu să împletesc în patru şi de aceea bucata albă am pus-o pe fundul tăvii unse cu ulei şi tapetate cu făină, iar împletitura în trei am pus-o deasupra.

Acoperi tava cu o folie şi laşi la crescut până îşi dublează volumul. O introduci în cuptorul încins aproximativ 45-50 de minute, până se rumeneşte frumos.

De la Aneta Frunză, Braşov