Pilaf sârbesc, cea mai simplă reţetă de post

1 pilaf sarbesc jpg jpeg

A început Postul Paştelui şi gospodinele sunt în căutarea celor mai delicioase şi sănătoase reţete fără carne. Ce zici de un pilaf sârbesc, cu gust desăvârşit, care se prepară rapid?

Ingrediente pentru pentru Pilaf sârbesc

  • 350 g orez
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă
  • 2 ardei capia roşii
  • 1 ardei verde
  • 1 cutie roşii în bulion
  • 1 legătură mărar
  • sare şi piper

Mod de preparare Pilaf sârbesc

Pune o lingură de ulei într-o tigaie, curăţă şi taie mărunt ceapa şi pune-o la călit. Între timp, spală orezul cu apă rece. Când ceapa devine rumenă, adaugă 3 căni cu apă şi asezonează cu sare şi piper. Când începe să fiarbă, adaugă orezul spălat. Amestecă pentru a împiedica să se lipească.

Lasă la fiert 10 minute, apoi adaugă ardeii tăiaţi mărunt şi roşiile din bulion. Lasă la fiert alte 10 minute şi completează cu apă, dacă este necesar.

Când scade, pilaful se bagă la cuptorul preîncălzit, unde se ţine 20 de minute. Adaugă mărarul la final şi amestecă bine pentru a lua aroma de verdeaţă. Închide cuptorul şi lasă-l acolo alte 5 minute.

Se serveşte cald. Poftă bună!