Pilaf sârbesc, cea mai simplă reţetă de post

1 pilaf sarbesc jpg jpeg

A început Postul Paştelui şi gospodinele sunt în căutarea celor mai delicioase şi sănătoase reţete fără carne. Ce zici de un pilaf sârbesc, cu gust desăvârşit, care se prepară rapid?

Ingrediente pentru pentru Pilaf sârbesc

  • 350 g orez
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă
  • 2 ardei capia roşii
  • 1 ardei verde
  • 1 cutie roşii în bulion
  • 1 legătură mărar
  • sare şi piper

Mod de preparare Pilaf sârbesc

Pune o lingură de ulei într-o tigaie, curăţă şi taie mărunt ceapa şi pune-o la călit. Între timp, spală orezul cu apă rece. Când ceapa devine rumenă, adaugă 3 căni cu apă şi asezonează cu sare şi piper. Când începe să fiarbă, adaugă orezul spălat. Amestecă pentru a împiedica să se lipească.

Lasă la fiert 10 minute, apoi adaugă ardeii tăiaţi mărunt şi roşiile din bulion. Lasă la fiert alte 10 minute şi completează cu apă, dacă este necesar.

Când scade, pilaful se bagă la cuptorul preîncălzit, unde se ţine 20 de minute. Adaugă mărarul la final şi amestecă bine pentru a lua aroma de verdeaţă. Închide cuptorul şi lasă-l acolo alte 5 minute.

Se serveşte cald. Poftă bună! 



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg