Plăcintă cu pui
Aroma unei plăcinte poate îmbogăţi orice casă şi poate atrage toată familia în jurul mesei, de aceea va invitam sa preparati aceasta reteta de placinta cu pui.
Ingrediente: 1 kg piept de pui, 2 cepe, 1 pachet foi de plăcintă, 500 g ciuperci champignon, 2 roşi,i 3 linguri ulei, 4 ouă, 1 lingură smântână, 1 linguriţă rozmarin uscat, 50 g unt topit, sare, piper
Mod de preparare: Număr porţii: 10 Timp de preparare: 80 min Dificultate: mică
Tai pieptul de pui cubuleţe foarte mici şi le prăjeşti în uleiul încins. Scoţi cu o paletă carnea şi o pui într-un castron. În uleiul în care ai prăjit carnea, că leşti ceapa şi ciupercile tocate mărunt. Laşi pe foc până sca de zeama lăsată de ciuperci şi pui roşiile tăiate cuburi. Laşi două minute, dai deoparte, laşi să se răcească şi pui totul peste pieptul de pui. Adaugi peste pui şi legume trei ouă, smântâna, rozmarinul, sare şi piper, după gust şi amesteci bine.
Iei 3-4 foi de plăcintă dezgheţate, le ungi cu unt topit, pui din compoziţia cu pui şi ciuperci, întinzi pe jumătate de suprafaţă şi rulezi. Aşezi rulada pe o tavă unsă cu puţin unt topit. Prepari la fel încă două rulade. Le ungi cu ou bătut cu puţină apă şi introduci placinta cu pui la cuptor până se rumenesc fru mos. Laşi placinta cu pui să se răcească, le tai bucăţi şi serveşti.
Placinta cu spanac, oua si branza