Porc la tavă
Ingrediente: 1 kg muşchi sau pulpă de porc, 3-4 linguri ulei, 3-4 căţei, de usturoi, boia dulce şi iute, 200 ml supă de carne, 200 ml vin alb sec 50 g unt, 2 ardei graşi, 2 roşii, 2 foi de dafin, chimen, rozmarin sare, piper
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 100 min dificultate: mică
Cureţi muşchiul de pieliţe, îl speli şi-l usuci bine. Îl ungi pe toată suprafaţa cu ulei şi îl condimentezi cu chimen, rozmarin, sare şi piper. Îl înfăşori în folie alimentară şi îl laşi la rece circa 2-3 ore. Cureţi ardeii, îi tai fâşii şi îi aşezi într-o tavă. Cureţi roşiile de pieliţe, le tai felii groase şi le adaugi în tavă.
Adaugi untul tăiat bucăţele, presari sare şi piper, după gust, apoi in 200 ml vin alb sec 50 g unt 2 ardei graşi 2 roşii 2 foi de dafin chimen rozmarin sare piper troduci tava la cuptor 5 mi nute. Aşezi peste patul de le gume bucata de carne, o pu drezi cu boia, adaugi 200 ml supă de carne, foile de da fin, acoperi cu folie de alumi niu şi introduci tava în cuptor pentru 50 de minute. Înlături folia, adaugi usturoiul zdrobit, vinul şi o mai laşi la cuptor pentru 20 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.