Pulpă de porc la cuptor cu bere
Carnea de porc este vedeta acestei perioade a Crăciunului, însă această reţetă de pulpă de porc la cuptor, cu bere, poate fi preparată în orice moment. Este delicioasă şi foarte uşor de preparat. Îţi recomandăm să o serveşti cu cartofi copţi sau cu piure cu smântână.
Ingrediente Pulpă de porc la cuptor cu bere
- 1 kg carne de porc
- 5 cepe
- 1 căţel usturoi
- 3 linguri miere
- 50 g unt
- 500 ml bere neagră
- cimbru
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare Pulpă de porc la cuptor cu bere
1. Untul se pune la topit într-o tigaie, în care se adaugă cepele tăiate fin si usturoiul. Se condimentează după gust, se adaugă berea şi se ţine la foc mediu timp de 10 minute, până când cantitatea de lichid scade la jumătate.
2. Restul de ceapă se taie fin şi se pune într-o tavă de cuptor. Pulpa de porc feliată se condimentează şi se unde cu ulei pe ambele părţi. Se aşeaza peste ceapă şi se unge cu miere. Tava se introduce în cuptor, unde va sta 60 de minute.
3. După o oră de stat la cuptor, se adauga peste carne sosul de bere. Se bagă înapoi până când culoarea cărnii va fi aurie.
4. Se lasă la răcit circa 10 minute, apoi se serveşte cu garitura la alegere.
Poftă bună!