Ruladă cu porc şi caise

1366034305 4316rulada 20porc jpeg

Ingrediente: 600 g pulpă de porc, 200 g caise uscate, 1 felie de ţelină, 150 g caşcaval, 50 g alune, 50 g unt, 400 ml supă de carne, 200 ml vin alb sec, 50 ml coniac, frunze de busuioc verde, nucşoară rasă, sare, piper

Mod de preparare:Numar porţii: 4 Timp de preparare: 1h 30 min Dificultate: mică

Tai bucata de carne pe orizontală, fără a o desprinde de tot, în aşa fel încât să se obţină un dreptunghi. O baţi uşor cu ciocanul de şniţele pentru a o subţia şi netezi. O presari cu sare, piper, nucşoară rasă, după gust, o rulezi şi o laşi la frigider circa 30 de minute, să se frăgezească şi să se condimenteze.

Întinzi bucata de carne pe planşetă, aşezi câteva frunze de busuioc pe suprafaţa ei, adaugi pe una dintre laturile mari ale dreptunghiului caisele tăiate bucăţi (care au fost în prealabil hidratate în apă caldă şi apoi scurse), continui cu alunele zdrobite, cubuleţe de ţelină şi caşcaval. Rulezi carnea cât mai strâns, o legi cu aţă şi o aşezi într-o tavă unsă cu unt.

Adaugi în tavă supa de carne strecurată, untul, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci tava în cuptorul bine încins pentru circa 40 de minute. Scoţi folia de aluminiu, torni în tavă vinul şi coniacul şi introduci din nou în cuptor pentru 25-30 de minute.

Din când în când, stropeşti rulada cu sosul din tavă pentru a se rumeni frumos. Când carnea este bine pătrunsă, opreşti focul şi o laşi să se răcorească în cuptor, apoi o tai felii şi o serveşti cu diferite garnituri.