Ţelină gratinată
Gustul inconfundabil al acestei legume va transforma total mâncărurile tale. Ţelina poate fi consumată din „cap până-n picioare“: rădăcină, tulpină şi frunze! Profită de ea şi de proprietăţile sale nutriţionale şi savureaz-o în această reţetă delicioasă şi uşor de preparat: ţelină gratinată!
Ingrediente
- 4-5 ţeline medii
- 1 l lapte
- 3 ouă
- 200 ml smântână pentru gătit (20% grăsime)
- 250 g caşcaval ras
- sare, după gust
- piper alb măcinat, după gust
- 20 g unt
Mod de preparare
1 Cureţi ţelinele de coajă, apoi le fierbi întregi, în lapte, până se înmoaie puţin. Le scurgi, le laşi la răcit şi le tai felii de 2 milimetri.
2 Baţi ouăle cu sare şi piper, încorporezi smântâna şi 150 g de caşcaval.
3 Ungi cu unt pereţii şi fundul unui vas termorezistent. Aşezi un strat de felii de ţelină, 2-3 linguri din amestecul cu smântână, apoi ţelină şi continui până termini ingredientele, ultimul strat fiind de ţelină.
4 Dai vasul la cuptorul preîncălzit, 25-30 de minute la 170 °C. La final, presari caşcavalul rămas şi mai laşi la cuptor încă 10 minute, până se rumeneşte.