Ficăţei de pui în sos de vin cu ceapă

2 shutterstock 1891059499 jpg jpeg

Ficăţei de pui în sos de vin cu ceapă: Ficăţeii de pui sunt un preparat destul de greu de făcut, însă dacă urmezi instrucţiunile pas cu pas, cu siguranţă te vei bucura de un prânz sau o cină delicioasă.

  • Porții: 4
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 20 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

Ficăţei de pui în sos de vin cu ceapă

700 gr ficăţei de pui

3 cepe albe mari

200 ml vin alb

unt

ulei

sare

piper

rozmarin

Mod de preparare

Ficăţei de pui în sos de vin cu ceapă

Spală şi se curăţă ficăţeii, lăsându-i apoi la scurs. Toacă ceapa julien şi căleşte-o în unt cu ulei, pentru aproximativ 3 minute, după  care adaugă ficăţetii.

Adaugă condimentele, apoi pune peste ficăţei un pahar de apă, lăsându-i la fiert 10-15 min, până mai scade sosul.

La final, adăugă vinul alb şi mai lasă puţin pe foc. Potriveşte de condimente şi serveşte.