Untoasă (de aici i se trage şi numele: burrata) şi cu un gust delicat, brânza burrata a intrat de puţin timp şi pe piaţa din România. Ea a fost inventată în urmă cu aproape 100 de ani în Puglia, în sudul Italiei. Burrata este preparată dintr-un amestec unic şi inedit: un săculeţ care este din mozzarella, iar în interior conţine o smântână foarte grasă. Se poate mânca împreună cu roşii, cu prosciutto, cu busuioc şi cu ulei de măsline.
Ingrediente
  • 1 ceapă roşie mică
  • 1 bucată brânză burrata
  • oregano
  • 2 roşii
  • 2 linguri ulei de măsline
Pentru blat
  • 250 g făină
  • 100 ml apă caldă
  • sare
  • ½ pliculeţ drojdie uscată
  • 1 lingură ulei
  • busuioc, pentru decor
 
Dizolvi drojdia în apă şi o adaugi peste făină împreună cu uleiul şi sarea. Frămânţi aluatul până devine nelipicios. Îl laşi la dospit 30 de minute, îl aşezi într-o tavă rotundă şi-l dai la cuptor până când se rumeneşte.
 
Tai roşiile bucăţi şi toci ceapa, apoi le amesteci cu uleiul şi cu oregano, după gust. Le pui peste focaccia împreună cu burrata. Decorezi cu busuioc. 
 
FOTO: Shutterstock

 

Loading...
Evaluează articolul