Ştiai că lime conţine vitamina C şi flavonoizi care au proprietăţi de detoxifiere a organismului şi antioxidante? De asemenea, ea creşte pofta de mâncare,îmbunătăţeşte digestia şi previne constipaţia. Poţi folosi fructul de lime şi pentru a marina carnea şi vei obţine frigărui delicioase.
 
Ingrediente
  • 1 piept de pui
  • zeama de la 2 lime
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură boia de ardei dulce 
  • 2 căţei de usturoi pisaţi 
  • sare, piper, cimbru uscat, după gust
  • seminţe de susan alb şi negru, pentru decor
  • pătrunjel, pentru decor
  • lipii, pentru servit
Speli pieptul de pui, îl cureţi de pieliţe şi-l tai fâşii înguste, cât să stea bine în ţepuşe. Pui într-un bol bucăţelele de carne, pe care le sărezi şi piperezi după gust, adaugi boiaua, usturoiul, cimbru, zeama de lime, apoi uleiul de măsline. Laşi la marinat minimum 50 de minute.
 
Încingi bine grătarul, înfigi fâşiile de pui în frigărui şi le pui pe foc. Le întorci din când în când, până se rumenesc uniform.
 
Le presari seminţele de susan, frunze de pătrunjel şi le serveşti calde, cu lipii.
 
Citeşte şi:
 
Loading...