Friptură de vită cu sos de ceapă

vita sos vin jpeg

Carnea de vită poate fi foarte suculentă dacă este preparată corect. Alături de o garnitură potrivită, această friptură de vită cu sos de ceapă va fi absolut delicioasă.

  • Porții: 4
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 50
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

1 kg carne de vită

5 cepe

4 linguri ulei

2 linguri boia dulce

200 ml apă

300 ml vin roşu

sare

piper

Mod de preparare

Toacă ceapa şi căleşte-o în ulei până devine uşor stricloasă. Adaugă carnea de vită tăiată cubuleţe şi las-o până se rumeneşte pe toate părţile. Condimenează cu boia, sare şi piper după gust, toarnă apa şi vinul şi ţine până ce furculiţa intră cu uşurinţă în carne, iar sosul a scăzut. Dacă mai este nevoie mai adaugă puţină apă sau vin.