Friptură haiducească de porc

friptura haiduceasca de porc jpeg

Vrei o masă ca a haiducilor de sărbători? Atunci nu rata această reţetă de friptură haiducească de porc, care merge la fel de bine şi pentru carnea de miel, pentru cine o preferă.

Iată ingredientele necesare pentru Friptură haiducească de porc:

- 1,5 kg de piept de porc, o bucată întreagă, de preferat

- 1 kg de cartofi

- condimente: sare, piper, boia, chimen

Cum se prepară Friptură haiducească de porc:

Se pregăteşte în primul rând carnea, care trebuie să stea la macerat. O bucată de piept de porc este excelentă, poate fi o bucată potrivită, să nu fie nici prea slabă, nici prea grasă, pentru un gust irezistibil. O bucată potrivită de carne va fi extrem de fragedă şi de bună, mai ales dacă stă mai mult la cuptor. Această friptură haiducească trebuie să stea cam 2 ore, dar nu este problemă, asta o face atât de fragedă şi de bună. Friptura haiducească trebuie să fie fragedă, rumenită şi făcută bine, căci este vorba de carne de porc.

După ce se spală bine bucata de carne, se şterge cu şerveţele de bucătărie şi se pune într-o tavă încăpătoare, unde să poată intra şi cartofii. După ce se spală, carnea se freacă bine cu sare grunjoasă, se piperează cu piper proaspăt măcinat, se pune chimen şi boia dulce pudră. După aceea, ca să iasă cât mai bună, se pune friptura la rece în frigider ca să se macereze şi să se întrepătrundă aromele bine. Se acoperă tava cu folie de aluminiu înainte de a se lăsa la rece. Dacă nu este timp de macerat, nu este problemă, friptura va ieşi la fel de bună.

Se încinge cuptorul, apoi se pun 2 căni de apă peste carnea macerată. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor pentru o oră. În acest timp, se pregătesc cartofii. Se curăţă, se spală şi se taie pe jumătate, apoi se sărează. După o oră, se scoate friptura şi se aşază frumos cartofii. Se mai pune o cană de apă, se trage folia de aluminiu şi se mai lasă o jumătate de oră la cuptor.

După aceea, se scoate tava, se ung friptura şi cartofii cu sosul lăsat şi se mai lasă jumătate de oră, fără folie, să se rumenească. La final se scoate friptura rumenă şi fragedă, care se serveşte cu o salată verde sau salată de ardei copţi cu mujdei. Sau pur şi simplu cu mujdei simplu.Poftă bună!