Fructe de mare la tigaie
![1 profimedia 0206249322 jpg jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-f/f0913dfb-b920-4052-acd5-8eb6e9210259/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D667%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Reţeta pe care ţi-o propunem, săţioasă şi cu puţine calorii, te poate inspira dacă vrei să găteşti rapid, gustos şi foarte sănătos.
- Porții: 3
- Timp total: 1 h
- Pregătire: 15 min
- Gătire: 45 min
- Categorie: fructe de mare, fel principal
Ingrediente
● 500 g cocktail de fructe de mare congelate
● 1 ceapă
● 2 roşii
● 300 g sos de roşii
● 4 căţei usturoi
● 200 ml vin alb
● sare
● piper
● 2 linguri ulei
Mod de preparare
Cureţi căţeii de usturoi, îi tai şi-i pui împreună cu ceapa mărunţită în tigaia cu ulei încins. Le căleşti 1 minut, apoi adaugi fructele de mare congelate. Le sotezi la foc mare. După 5 minute, torni vinul şi sosul de roşii. Laşi să fiarbă la foc mediu, fără capac, 10 minute. Adaugi roşiile tăiate cubuleţe. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Mai fierbi fructele de mare în sos 15 minute, la foc mic şi le dai deoparte.
FOTO: Profimedia