Ciocănele în foitaj

Ciocanele in foietaj jpeg

Preparare 1 h Dificultate mică Porţii 3

Ingrediente:

6 ciocănele de pui

1 pachet aluat foitaj

1 pahar de vin

câteva frunze de salată

ulei

sare

piper

Mod de preparare:

Speli ciocănelele, le cureţi şi le dai la cuptor până se rumenesc, într-o tavă în care adaugi puţin ulei, paharul de vin, sare şi piper. Separat, scoţi foitajul din ambalaj şi îl laşi să se decongeleze.

Pui carnea la cuptor 30-40 de minute, la foc mediu. Le scoţi şi le laşi pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Întinzi foitajul şi tai pătrate egale de aproximativ 15 centimetri. Îmbraci fiecare ciocănel în aluat, astfel încât să fie acoperit aproape în totalitate şi strângi aluatul bine la capăt.

Le pui într-o tavă cu hârtie de copt şi le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Le laşi aproximativ o jumătate de oră. Înainte de servire, le poţi aşeza pe câteva frunze de salată spălată şi uscată.