Cum prepari cel mai delicios ceai de ghimbir

1 reteta ceai de ghimbir jpg jpeg

Se spune că ghimbirul arde grăsimile, are proprietăţi detoxifiante şi ajută la slăbit. Această rădăcinoasă poate fi consumată sub diverse forme, însă cea mai populară este cea a ceaiului. Iată cum prepari cea mai delicioasă reţetă de ceai de ghimbir.

Ingrediente reţetă ceai de ghimbir

  • 500 ml apă
  • 1 rădăcină curăţată de ghimbir
  • 20 g miere de albine
  • 1 lămâie
  • 2-3 batoane de scorţişoară

Mod de preparare reţetă ceai de ghimbir

Rădăcina de ghimbir se dă pe răzătoare chiar înainte de a prepara ceaiul pentru a-şi menţine prospeţimea. 

Într-un ibric se pune apa la fiert, iar când dă în clocot se pun 2 linguriţe din ghimbirul proaspăt şi se lasă să fiarbă câteva minute. Poate fi lăsat şi la infuzie.

Când este gata, ceaiul se strecoară, se adaugă mierea şi sucul lămâii. Gustul desăvârşit al reţetei este dat de batoanele de scorţişoară care îî vor oferi o aromă deosebită şi un miros ademenitor.