Descoperiți calitățile ascunse ale cireșelor italiane alături de proiectul Fruvenh

cirese 1 advertorial jpeg

Activitățile derulate de către Fruit and Veg Natural Health! - proiectul finanțat de către Uniunea Europeană alături de AOP Gruppo Vi.Va., Almaverde Bio, Apofruit, Codma, Coop Sole, Mongolfiera, Ortoromi, Pempacorer, Solarelli și Op TerrediBari continuă să promoveze un stil de viață sănătos cât și valorile fructelor și legumelor europene în rândul consumatorilor din Italia, România și Țările de Jos.

harta advertorial png

Odată cu venirea verii, rafturile magazinelor încep din nou să se umple de culorile celui mai bogat anotimp în materie de soiuri de fructe și legume. Acesta este momentul în care este esențial să știți să vă orientați astfel încât să obțineți maximum de gust și sănătate din produsele achiziționate.

Alegerea cromatică de sezon pune în centrul atenției culoarea roșie, o culoare care reprezintă putere și siguranță și care transmite consumatorului certitudinea că face alegerea cea mai bună pentru sănătatea sa și a familiei.

Acest efect în neuroștiință se numește amorsare sau“priming” și este atribuit fructelor roșii, ceea ce permite asocierea produsului cu conotații mentale pozitive, adesea legate de starea de bine, de sănătate dar și de dulceață și gust delicios.

cirese 2 advertorial jpg

Cireșele, de exemplu, sunt întotdeauna asociate cu gustul dulce și aromat, cu fericirea, vara și bunăstarea. Un set de conotații pozitive de o valoare extraordinară pentru producători. Gianluca Casadio, Marketing Manager la Apofruit, confirmă acest aspect:

„Cireșele Solarelli își întăresc constant cotele de piață, asta datorită unei producții riguroase în zonele cele mai potrivite și a unei selectii atente pentru a obține un gust de excepție. Modelul de producție face diferența”, confirmă Casadio. „Am dezvoltat tehnici de producție și protecție capabile să optimizeze calitatea cireșelor, începând în primul rând cu o alegere atentă a soiurilor, management agronomic optim și selecție post-recoltare. Producția excelentă a zonei Vignola, sporită de marca PGI, trebuie subliniată și în acest an”.

cirese advertorial img 4 jpeg

„Cireșele cu marca biodinamică Almaverde Bio și caracterizate printr-o selecție inovatoare de soiuri foarte colorate și cu dimensiuni medii-mare sunt totodată și foarte gustoase. Am început să producem cireșe biodinamice sub brandul Almaverde Bio în urmă cu câțiva ani”, spune directorul Almaverde Bio, Paolo Pari. Acesta subliniază că în ultimii ani „consumatorul apreciază mai presus de toate gustul excelent și siguranța transmisă”.

Cireșele înregistrează performanțe de mare importanță înceea ce privește volumele achiziționate, cu o creștere de piață + 15% în 2021 față de 2020.

Consumatorii continuă să cumpere cireșe datorită contribuției mari pe care acestea le au la sănătate, ușurinței cu care acestea se consumă și pentru gustul excepțional al acestui fruct capabil să aducă bunăstare fizică și psihică. Cireșele sunt fructe ce se caracterizează printr-o mare putere relaxantă. Consumul acestora în mod constant stimulează producerea de melatonină endogenă și, prin urmare, crește calitatea somnului. 

Cireșele sunt foarte bogate în antioxidanți naturali care au un efect pozitiv în tratarea bolilor de sânge și de inimă. Antioxidanții pe care aceste fructe-minune le conțin reduc concentrațiile de radicali reactivi și derivații neradicali ai oxigenului și azotului din organism și, în consecință, scad probabilitatea de a dezvolta o serie de boli precum Alzheimer, cancer și diabet.

O analiză sistematică recentă a rezultatelor științifice privind aspectele benefice ale consumului de cireșe ce a fost publicată la data de 22 aprilie 2022 în Jurnalul European de Nutriție Clinică, arată că un consum constant de cireșe, depășind 7 zile pe an, are un efect pozitiv asupra facultăților mintale ale oamenilor.

Toate informațiile privind utilizarea cireșelor în bucătărie, aportul nutrițional și caracteristicile calitative ale acestora sunt disponibile pe site-ul proiectului: www.fruvenh.it