Piept de curcan umplut

Rulada de curcan jpeg

O reţetă deosebită care va completa perfect meniul din seara de Revelion. Brânza fină va da o savoare aparte pieptului de curcan, iar invitaţii tăi vor fi cu siguranţă impresionaţi.

Dificultate medie Timp necesar 2 h Număr porţii 8

350 g brânză proaspătă de capră

1 piept de curcan de aproximativ 1,5 kg

1 lingură de cimbru mărunţit

1 lingură de rozmarin mărunţit

60 g unt

1 lămâie

3-4 căţei de usturoi

2 cepe verzi

sare

piper

Mod de preparare:

Pasul 1

Speli pieptul de curcan şi-l tai pe jumătate, fără însă a-l desface de tot. Pe o suprafaţă plană aşezi o bucată de folie alimentară şi baţi bine pieptul pentru a-l frăgezi. Îl condimentezi, după gust, cu sare şi piper. Ai grijă să nu-l subţiezi prea tare, pentru că se va usca în cuptor!

image

Într-un castron încăpător pui brânza şi o amesteci până devine o cremă fină. Adaugi ceapa tocată, sarea, piperul, usturoiul pisat, lingurile de cimbru şi rozmarin şi coaja de la o jumătate de lămâie dată prin răzătoarea mică. Amesteci foarte bine până când se omogenizează toate ingredientele.

image

Torni deasupra pieptului umplutura de brânză şi o întinzi, cam până la 1 centimetru de margine. Secretul reuşitei acestei reţete este ca, înainte să rulezi, să îndoi părţile laterale ale pieptului de curcan peste umplură, astfel încât brânza să nu se împrăştie. Ruleazi apoi carnea asemenea unui cozonac.

image

Dai drumul la cuptor să se încălzească. Legi pieptul de pui cu sfoară pentru a nu se desface în cuptor. Îl aşezi în tavă, iar deasupra pui untul tăiat felii. Acesta îi va oferi o aromă deosebită şi va preveni uscarea cărnii. Înveleşte tava în folie de aluminiu şi bag-o la cuptor, la foc mediu, timp de o oră. După o oră, dai hârtia la o parte şi mai ţii pieptul încă 30 de minute pentru a se rumeni.

image