Piept de pui la grătar cu salsa

Piept de pui la gratar cu salsa jpeg

Cui nu-i place pieptul de pui făcut exact cât trebuie pe grătar? Însă reţeta pe care ţi-o recomandăm este completată de un delicios sos salsa cu avocado, pentru ca tu să te bucuri de nutrimenţii din acest fruct care te ajută să ai grijă de sănătatea inimii tale.

Ingrediente (4 porţii)

4 jumătăţi de piept de pui, dezosate şi fără piele 1 lingură coajă de limetă 80 ml zeamă de limetă, proaspăt stoarsă 60 ml ulei de măsline (plus mai mult, pentru uns grătarul sau tigaia grill) 1 ½ linguriţe miere 1 legătură coriandru sau pătrunjel tocat 3 căţei de usturoi mărunţiţi 1 linguriţă sare ½ linguriţă piper negru măcinat

Pentru salsa

1 ½ avocado copt, tăiat cubuleţe

2 roşii potrivite, tăiate

75 g ceapă roşie tocată

1 căţel de usturoi mărunţit

1 lingură zeamă de limetă

Mod de preparare

Acoperi pieptul de pui cu folie de plastic şi îl baţi cu un ciocan pentru şniţele, ca să aibă toate bucăţile aproximativ aceeaşi grosime. Muţi carnea într-o pungă de plastic resigilabilă.

Într-un bol mic, amesteci coaja şi zeama de lămâie, uleiul, mierea, coriandrul sau pătrunjelul şi usturoiul tocat. Condimentezi cu sare şi piper şi torni marinata peste carnea de pui din pungă. Sigilezi punga şi scoţi aerul din ea, apoi freci sosul peste carnea de pui. Dai punga la frigider 2-4 ore, întorcând-o din când în când pe toate părţile, ca să se marineze pieptul de pui.

Încingi grătarul sau o tigaie grill, ungi suprafaţa cu ulei şi apoi frigi carnea aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Când e friptă bine, o iei de pe grătar şi o laşi 5 minute să se odihnească.

Între timp, într-un bol mare, amesteci avocado tăiat cubuleţe, roşiile, ceapa, usturoiul şi zeama de limetă şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni o cantitate generoasă de salsa peste pieptul de pui şi presari coriandru sau pătrunjel tocat. Serveşti mâncarea caldă.

Sursa + foto: www.cookingclassy.com

www.cookingclassy.com

Piept de pui umplut cu ciuperci şi caşcaval

Piept de pui umplut cu ciuperci şi caşcaval

Friptură fragedă din piept de porc cu mirodenii

Friptură fragedă din piept de porc cu mirodenii

Piept de pui cu ciuperci şi rozmarin

Piept de pui cu ciuperci şi rozmarin



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg