Ruladă cu zmeură

rulada cu zmeura jpeg

Zmeura este acel fruct dulce-acrişor care poate înnobila orice desert, indiferent de cât de simplu ori dificil este să-l prepari.

Ingrediente

Pentru blat 5 ouă 100 g zahăr 6 linguri făină 1 pacheţel zahăr vanilat 1 praf de sare

5 linguri zahăr

150 g zmeură plus

câteva fructe întregi

4 foi de gelatină

200 g frişcă

2 linguri zahăr pudră

pentru decor

Cum se prepară

Se freacă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu zahărul vanilat. Se adaugă, „în ploaie”, făina cernută cu praful de sare, iar la sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă cu ­restul de zahăr. Se toarnă compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu folie specială pentru copt şi se coace 10-15 minute, la ­temperatură ­potrivită. Se răstoarnă blatul cald pe un şervet umed, se îndepărtează hârtia de copt şi se rulează uşor pentru a păstra forma rotundă. Se lasă să se ­răcească. Între timp, se zdrobeşte zmeura, se pune la foc pentru 2-3 clocote împreună cu zahărul, se adaugă gelatina înmuiată în prealabil în apă rece şi strecurată, se amestecă bine şi apoi se lasă să se ­răcească. Se amestecă piureul de fructe cu frişca, se adaugă fructele păstrate întregi, se desface cu grijă blatul, se pune umplutura, se rulează la loc şi se decorează cu zahăr pudră, frişcă şi fructe întregi. Se serveşte, tăiată felii, ­după ce stă la frigider 1-2 ore.