Salată cu roşii ouă şi costiţă afumată

O salată consistentă poate fi cina perfectă din această seară.
Ingrediente
1 salată verde 150 g costiţă afumată 2 roşii 2 ouă răscoapte 1 lingură de ulei 1 căţel de usturoi crutoane din 2 felii de pâine
1 lingură de ulei
2 linguri zeamă de lămâie
sare
piper
2 linguri caşcaval ras
Mod de preparare
Amesteci untul rece cu făina şi zahărul, frământând până obţii un aluat omogen. Dacă aluatul nu se leagă, mai poţi pune 1-2 linguriţe de apă rece. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l ţii la rece 30 de minute. Dai deoparte un sfert din aluat, iar restul îl întinzi şi-l pui într-o formă de tartă, inclusiv pe margini. Amesteci macul cu ouăle, untul topit, esenţa de vanilie, făina, zahărul şi praful de copt. Torni compoziţia de mac peste tartă. Speli vişinele, le scoţi sâmburii şi le pui şi pe ele. Întinzi aluatul rămas, îl tai fâşii
şi-l aşezi peste tartă. O dai la la cuptor 30-40 de minute.