Salată de ciuperci cu iaurt

Iaurtul este un produs acid, fermentat, obţinut din lapte. În Franţa i-a fost prezentat pentru prima dată regelui francisc I, despre care se spune că ar fi fost vindecat de probleme intestinale graţie unui bol de iaurt oferit de sultanul Soliman Magnificul.
Ingrediente
4 ciuperci 150 g telemea de oi 150 g şuncă 1 ardei gras verde 1 ardei gras roşu 2 linguri mazăre (din conservă) 2 linguri boabe de porumb (din conservă) 1 cartof fiert 1 salată verde 2 castraveţi proaspeţi 2 roşii 100 g iaurt sare piper
Mod de preparare
Tai brânza fâşii şi o aşezi în salatieră. Adaugi boabe de mazăre şi de porumb conservate, cubuleţe de cartof fiert şi de ardei gras roşu, felii subţiri de castraveţi proaspeţi, felii de roşii şi de ciuperci. Decorezi cu frunze de salată verde, fâşii de şuncă şi rondele de ardei verde. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi asezonezi cu iaurt. Laşi salata la rece până în momentul servirii.