Salată de primăvară

Un preparat pline de savoare te ajută să menții un regim echilibrat, datorită aportului redus de calorii.

salata de primavara jpg

Ingrediente

400 g cartofi noi

4 ouă

100 g mazăre verde (proaspătă sau congelată)

6 ridichi

150 g mix salată verde

2 linguri de ulei de măsline

1 linguriță muștar

1 lingură oțet balsamic

sucul de la ½ lămâie

1 legătură de mărar

1 legătură de ceapă verde

sare

piper

Mod de preparare

Speli bine cartofii și îi fierbi în apă cu sare 15-20 de minute, până devin fragezi. Îi scurgi și îi lași să se răcească puțin.

Fierbi ouăle tari, le răcești, le cureți și le tai în sferturi, pe lung. Opărești mazărea 5 minute în apă clocotită, o scurgi și o clătești sub jet de apă rece. Tai ridichile felii subțiri, toci mărarul și ceapa verde.

Tai cartofii jumătăți sau sferturi și îi amesteci cu ridichile, mazărea, mixul de salată, mărarul și ceapa verde.

Prepari dressingul: amesteci uleiul de măsline, muștarul, oțetul balsamic, sucul de lămâie, sarea și piperul. Îl torni peste salată și amesteci ușor. Așezi ouăle deasupra și servești imediat.