Salată mediteraneană de paste

Această reţetă este special concepută pentru fanii pastelor făinoase. Uşor de preparat, salata este gata în doar 15 minute. În plus, conţine numeroase legume, pline de vitamine şi minerale.
Ingrediente
Pentru salată
350 g paste uscate (poţi folosi fundiţe sau farfalle) 1 castravete mare, feliat 300 g roşii cherry, tăiate jumătăţi 150 g măsline kalamata, feliate 120 g brânză feta fărâmiţată ½ ceapă roşie, curăţată şi tăiată fin
Pentru sosul vinaigrette
60 ml ulei de măsline extravirgin
3 linguri oţet din vin
1 lingură zeamă de lămâie
2 linguriţe oregano uscat, mărunţit
1 linguriţă miere (sau îndulcitor, după gust)
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
¼ linguriţă piper negru măcinat
¼ linguriţă sare
1 praf fulgi de ardei iute
Mod de preparare
Pentru sosul vinaigrette, amesteci toate ingredientele până la omogenizare şi îl dai deoparte. Fierbi pastele într-o oală mare cu apă sărată, conform instrucţiunilor de pe pachet. Le scurgi, apoi le clăteşti sub un jet de apă rece, aproximativ 20-30 de secunde, până când se răcesc. Le pui într-un vas mare de salată. Adaugi castraveţii, roşiile, măslinele kalamata, brânza feta şi ceapa roşie în acelaşi vas, apoi torni sosul vinaigrette. Amesteci toate ingredientele până când sunt acoperite uniform cu sosul. Serveşti imediat salata şi, dacă vrei, decorezi cu brânză feta şi piper măcinat, după gust.
Sursa + foto: www.gimmesomeoven.com
Salată de paste cu ton şi roşii