Tartă cu rubarbă şi bezea

tarta lamaie bezea jpeg

O plantă mai puţin cunoscută la noi, dar din a cărei tulpină poţi prepara o tartă delicioasă, tartă cu rubarbă şi bezea.

De ce ai nevoie pentru tartă cu rubarbă şi bezea

8 tije de rubarbă 4 ouă 100 g unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt 200 g zahăr 50 ml lapte

Cum se prepară tartă cu rubarbă şi bezea

Pui într-un bol un ou şi două gălbenuşuri şi le mixezi cu 100 g de zahăr, până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi untul, laptele, praful de copt şi făina şi amesteci până se omogenizează. Aşezi blatul într-o tavă tapetată şi-l nivelezi. Pui din loc în loc bucăţi din tijă de rubarbă, tăiate cubuleţe. Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr, pui bezeaua peste rubarbă şi dai tava la cuptor până se rumeneşte tarta.