Turte pe plită, cu sos de iaurt şi pătrunjel

sos jpeg

Nimic nu este mai bun decât o turtă caldă coaptă pe plită, peste care să torni un sos cremos de iaurt cu ceapă roşie şi pătrunjel. Iată cum se prepară.

Pentru turte

200 g iaurt

200 g făină cu factor de creştere

1 praf de sare

2-3 linguri ulei

Frămânţi făina cu iaurtul şi sarea, până când obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de mâini. Rupi aluatul în bucăţi mai mici, pe care le treci prin făină şi le întinzi sub forma unor turte.

Încingi o tigaie, o ungi cu puţin ulei şi coci turtele pe ambele părţi. 

Pentru sosul de iaurt

200 g iaurt, grecesc gras

1 castravete mediu

1 ceapă roşie mică

2 frunze mentă

pătrunjel tocat

sare

piper

Cureţi castravetele şi-i îndepărtezi mijlocul cu seminţe, apoi îl toci cât mai mărunt şi-l storci în mâini pentru a îndepărta excesul de apă. Îl amesteci cu iaurtul, adaugi ceapa tocată, frunzele de mentă tocate, pătrunjel, sare şi piper, după gust.

Serveşti turtele calde, cu sosul de iaurt.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg