Frământă aluatul pentru gogoşi cu cremă de vanilie şi de ciocolată 15 minute, pentru a deveni omogen şi pentru a creşte frumos. Dacă vrei să aibă umplutură, poţi decupa tot aluatul cu un pahar, pui gem sau ciocolată pe un disc şi acoperi cu un alt disc. La rumenit, le acoperi 3 minute cu un capac, apoi le întorci şi le prăjeşti fără capac. Aşa, cresc mai bine gogoşile cu cremă de vanilie şi de ciocolată.

Gogoşi cu cremă de vanilie şi de ciocolată - Ingrediente (15-20 gogoşi)

Pentru aluat
500 g făină
2 ouă
200 ml lapte
15 g drojdie de bere
3 linguri zahăr
1 linguriţă coajă rasă de lămâie
sare

Pentru cremă
500 ml lapte dulce
1 baton de vanilie
6 gălbenuşuri
150 g zahăr
50 g amidon alimentar
100 g ciocolată neagră

Pentru decorat
ciocolată albă şi neagră

Pentru prăjit
500 ml ulei

Gogoşi cu cremă de vanilie şi de ciocolată - Mod de preparare

Amesteci ouăle, zahărul, un praf de sare, două linguri de făină şi drojdia dizolvată în trei linguri de lapte călduţ. Cerni restul de făină, faci în mijloc o adâncitură şi adaugi maiaua preparată, apoi o laşi să dospească, la loc cald, 15-20 de minute.

Adaugi coaja rasă de lămâie şi frămânţi maiaua cu făina, din centru către margine, adăugând treptat lapte şi încorporând făina încet. Ungi mâinile cu ulei şi frămânţi energic până se formează un aluat omogen şi elastic. Laşi aluatul la crescut circa 30 de minute, până-şi dublează volumul.

Fierbi laptele cu batonul de vanilie tăiat pe lungime. Scoţi batonul şi adaugi gălbenuşurile frecate cu zahărul şi amestecate apoi cu amidonul. Laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Împarţi crema în două şi în jumătate din ea adaugi ciocolata topită separat în bain-marie şi amesteci bine până se asimilează complet.

Întinzi două foi de aluat subţiri, aşezi pe una dintre ele câte o lingură cu cremă de vanilie şi de ciocolată, la distanţă una de alta, apoi acoperi cu cea de-a doua foaie. Cu ajutorul unui pahar, decupezi gogoşile umplute şi le prăjeşti în ulei bine încins, la foc mic. Decorezi gogoşile cu cremă de vanilie şi de ciocolată, după preferinţă, sau după modelul din imagine, cu ciocolată albă şi neagră topite, folosind un poş.

Loading...