Gogoşi cu cremă de vanilie şi de ciocolată

gogosi cu crema de vanilie si ciocolata jpeg

Frământă aluatul pentru gogoşi cu cremă de vanilie şi de ciocolată 15 minute, pentru a deveni omogen şi pentru a creşte frumos. Dacă vrei să aibă umplutură, poţi decupa tot aluatul cu un pahar, pui gem sau ciocolată pe un disc şi acoperi cu un alt disc. La rumenit, le acoperi 3 minute cu un capac, apoi le întorci şi le prăjeşti fără capac. Aşa, cresc mai bine gogoşile cu cremă de vanilie şi de ciocolată.

Gogoşi cu cremă de vanilie şi de ciocolată - Ingrediente (15-20 gogoşi)

Pentru aluat 500 g făină 2 ouă 200 ml lapte 15 g drojdie de bere 3 linguri zahăr 1 linguriţă coajă rasă de lămâie sare

500 ml lapte dulce

1 baton de vanilie

6 gălbenuşuri

150 g zahăr

50 g amidon alimentar

100 g ciocolată neagră

ciocolată albă şi neagră

500 ml ulei

Gogoşi cu cremă de vanilie şi de ciocolată - Mod de preparare

Amesteci ouăle, zahărul, un praf de sare, două linguri de făină şi drojdia dizolvată în trei linguri de lapte călduţ. Cerni restul de făină, faci în mijloc o adâncitură şi adaugi maiaua preparată, apoi o laşi să dospească, la loc cald, 15-20 de minute.

Adaugi coaja rasă de lămâie şi frămânţi maiaua cu făina, din centru către margine, adăugând treptat lapte şi încorporând făina încet. Ungi mâinile cu ulei şi frămânţi energic până se formează un aluat omogen şi elastic. Laşi aluatul la crescut circa 30 de minute, până-şi dublează volumul.

Fierbi laptele cu batonul de vanilie tăiat pe lungime. Scoţi batonul şi adaugi gălbenuşurile frecate cu zahărul şi amestecate apoi cu amidonul. Laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Împarţi crema în două şi în jumătate din ea adaugi ciocolata topită separat în bain-marie şi amesteci bine până se asimilează complet.

Întinzi două foi de aluat subţiri, aşezi pe una dintre ele câte o lingură cu cremă de vanilie şi de ciocolată, la distanţă una de alta, apoi acoperi cu cea de-a doua foaie. Cu ajutorul unui pahar, decupezi gogoşile umplute şi le prăjeşti în ulei bine încins, la foc mic. Decorezi gogoşile cu cremă de vanilie şi de ciocolată, după preferinţă, sau după modelul din imagine, cu ciocolată albă şi neagră topite, folosind un poş.