Gogoşi cu frişcă

gogosi cu frisca jpeg

Cum poţi să rezişti în faţa acestor gogoşi cu frişcă? Încearcă şi tu reţeta şi vei vedea cât sunt de delicioase!

Gogoşi cu frişcă - Ingrediente

500 ml lapte 2 ouă 125 g unt 2 linguri zahăr + 1 linguriţă zahăr 1 praf de sare 11 g drojdie uscată ½ pahar apă caldă 850 g făină ulei, pentru prăjit

Pentru umplutură

400 g smântână pentru frişcă

150 g zahăr pudră

Cum se prepară gogoşile cu frişcă

Combini apa caldă cu laptele cald. Adaugi o linguriţă de zahăr, drojdia uscată, amesteci bine şi laşi compoziţia deoparte 15 minute. În amestecul de drojdie adaugi ouăle, restul de zahăr, untul topit şi sarea. Pui în ploaie făina cernută şi amesteci bine cu o lingură. Aşezi aluatul pe masa tapetată cu făină şi-l frămânţi până devine elastic şi moale. Îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald o oră şi jumătate, până îşi dublează volumul.

Întinzi aluatul într-o foaie cu grosimea de 1 cm şi decupezi forme de gogoşi. Pui peste ele un prosop şi le laşi la loc cald o oră. Ulterior, prăjeşti gogoşile în ulei încins.

Le scoţi pe un prosop de hârtie. Între timp, pregăteşti crema. Baţi smântâna rece de la frigider cu zahărul până devine cremoasă.

Umpli fiecare gogoaşă tăiată în două cu cremă şi le dai la frigider 2 ore.

Foto: Profimedia