Un desert delicios, gogoşile glazurate din ciocolată nu vor rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente

70 g pudră de cacao
200 g făină
250 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
1 linguriţă esenţă de vanilie
200 g ciocolată bucăţele
2 ouă
250 g lapte bătut
100 g unt topit
ornamente de ciocolată, opţional

Pentru glazură

200 g ciocolată bucăţele
2 linguri unt
1 praf de sare
60 g lapte bătut

Mod de preparare - Gogoşi glazurate din ciocolată

Preîncălzeşti cuptorul la 176 de grade. Într-un vas, combini pudra de cacao cu făina, zahărul, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Separat, baţi ouăle cu esenţa de vanilie, laptele bătut şi untul topit până la omogenizare. Încorporezi amestecul în compoziţia cu făină.

Torni aluatul în două tăvi speciale pentru gogoşi, cu câte 6 forme. Dai la cuptor 12-15 minute sau până când trece testul scobitorii. Laşi la răcit puţin, scoţi gogoşile din tavă şi le laşi la răcit complet.

Topeşti ciocolata împreună cu untul la microunde sau pe baie de aburi. Amesteci cu sarea şi laptele bătut. Laşi la rpcit 5 minute, apoi treci fiecare gogoaşă prin glazura de ciocolată. Decorezi cu ornamente de ciocolată.

Sursa https://www.siftandfold.com

Loading...