Ce este şi cum se prepară haraimi. Chef Hadad îţi dezvăluie secretul

6 thumbnail 1 png png

Joseph Hadad este unul dintre cei mai bine cotaţi chefi din România. Deceniile de activitate s-au reflectat în mii de preparate şi multe generaţii de bucătari pe care le-a format. Originile sale isreliene îşi pun mereu amprenta asupra felurilor de mâncare create. Chef Hadad recomandă haraimi, o reţetă inedită, cu multe arome simple care te vor încânta.

Joseph Hadad trăieşte în România de 26 de ani, timp în care a condus multe echipe de bucătari. "Dacă nu aş fi fost impresionat de români, forţa lor de muncă şi creativitatea lor, nu ştiu dacă aş fi rămas aici pe viaţă." Acesta crede că trendul în gastronomie va fi legat de mâncarea simplă, dar cu gust. "Bucătăria clasică nu-şi pierde valoarea, însă creşte mult apetenţa pentru street food. Condimentele sunt din ce în ce mai apreciate şi bucătăria din Orient cucereşte lumea. Se pune tot mai mult accent pe integrarea în bucătărie a ingredientelor locale, de sezon, meniuri efemere, experienţe culinare pop-up, restaurante tematice, de nişă", spune acesta. 

Haraimi, reţeta propusă de chef Hadad, este un preparat pe bază de peşte şi legume, originar din Orientl Mijlociu, simplu, dar plin de savoare. Iată cum se pregăteşte.

Ingrediente

4‑5 fileuri peşte alb (doradă sau biban de mare) 1 lingură boia dulce 1 lingură harissa 2 roşii 4‑5 căţei de usturoi 3 ardei capia 1 lingură pătrunjel 5 linguri ulei de floarea‑soarelui 1 lingură coriandru proaspăt 2 felii lămâie confiată sare, după gust  

Tai roşiile felii şi le pui pe fundul unei tigăi. Aşezi deasupra ardeii capia tăiaţi pe jumătate, longitudinal şi căţeii de usturoi tăiaţi felii. Freci cu ulei harissa, boiaua şi sarea, iar cu această marinată ungi fileurile de peşte.

Le aşezi şi pe ele în tigaie, peste legume, iar deasupra pui pătrunjelul, coriandrul şi lămâile tocate grosier. Torni, pe marginea tigăii, 130 ml de apă şi fierbi 50 de minute la foc mic, cu capacul puţin deschis. Poţi înlocui ardeiul capia proaspăt cu ardei copt, iar timpul de gătire se scurtează la 25 de minute.

Decorezi preparatul după imaginaţie.

FOTO: Curtea Veche