Doamna Amalia Sasarman din Cluj-Napoca ne-a convins să renunţăm la carnea de pui sau de porc pentru o porţie de iepure umplut.

Ingrediente

1 trunchi de iepure, partea cu coastele

500 g carne tocată de porc

1 ceapă mare

2 ouă

50 g fulgi de porumb pisaţi

1 linguriţă sare de mare

1/2 linguriţă piper

250 g ciuperci

1 linguriţă boia dulce

50 ml ulei aromatizat cu oregano

1 vârf de linguriţă rozmarin măcinat

100 ml ulei de floarea-soarelui

200 ml apă

 Cum se prepară

Speli bine iepurele. Faci un amestec dintre uleiul aromatizat şi condimente, o jumătate de linguriţă de sare, jumătate din cantitatea de piper şi boiaua. Cu el ungi carnea şi o laşi la marinat 8 ore.

Cureţi ceapa, o speli şi o tai fin, apoi o amesteci cu carnea tocată de porc, restul de sare şi piper, rozmarinul şi ciupercile tăiate mărunt. Freci ouăle cu fulgii de porumb şi le adaugi peste carne. Bagi umplutura în trunchiul de iepure, coşi şi aşezi totul într-o tavă termorezistentă cu pereţi înalţi. Torni uleiul condimentat, apa şi acoperi cu hârtie pentru copt. Dai la cuptorul preîncălzit 1 oră şi 30 de minute. Scoţi hârtia, micşorezi focul şi, din când în când, ungi carnea cu sosul din tavă. Mai laşi în cuptor 30 de minute sau până când se rumeneşte.

Loading...