Lasagna cu carne şi sos Bechamel este un fel de mâncare împrumutat din meniurile italiene. Este gustos şi săţios şi cel mai bine ar fi să mănânci o porţie la prânz. Toţi ai casei vor fi absolut încântaţi.

Lasagna cu carne şi sos Bechamel - Ingrediente (1 tavă)

300 g foi de lasagna
150 g parmezan

Pentru amestecul de carne
1 ceapă
1 morcov mic
1/4 ţelină mică
3 linguri unt
100 g bacon sau kaizer
600 g carne tocată amestec
250 g vin roşu
400 g roşii descojite din conservă
8-10 frunze de busuioc
supă de vită
sare
piper

Pentru sosul Bechamel
50 g unt
50 g făină
500 ml lapte
sare
1 vârf de cuţit de nucşoară

Pentru decor
roşii cherry
frunze de busuioc

Lasagna cu carne şi sos Bechamel - Mod de preparare

Tai ceapa, morcovul şi ţelina cubuleţe mici. Le pui la călit în unt topit şi le laşi până se înmoaie. Adaugi baconul tăiat cubuleţe şi mai căleşti 1 minut, după care pui peste legume carnea tocată, vinul roşu şi laşi pe foc până când se evaporă, amestecând din când în când. Pui roşiile tăiate cubuleţe şi scurse de zeamă, busuiocul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. La final, torni puţină supă de vită şi laşi totul la fiert, la foc mic, 20 de minute.
pasul 1

Pentru sosul Bechamel, căleşti făina în untul topit şi adaugi laptele treptat, amestecând continuu. Condimentezi cu sare şi cu nucşoară şi fierbi până când se îngroaşă.
pasul 2

Pui la înmuiat în apă rece foile de lasagna. Întinzi puţin amestec de carne pe fundul unui vas termorezistent, uns cu unt, presari puţin parmezan şi acoperi cu foi de lasagna şi o mică parte din sosul Bechamel.
pasul 3

Repeţi aşezarea straturilor până când termini toate ingredientele. Stratul de deasupra trebuie să fie de sos Bechamel presărat cu parmezan. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 40 de minute. Laşi să se răcorească puţin şi poţi servi lasagna decorată cu frunzuliţe de busuioc şi jumătăţi de roşii cherry.
pasul 4

Loading...