Uşor de preparat şi foarte gustoase, rulourile din foi de lasagna cu dovlecei au un aspect inedit şi o aromă pe măsură, atât de îmbietoare, încât nu vor rezista prea mult în farfurie.

De ce ai nevoie ca să prepari lasagna cu dovlecei în sos:
12-14 foi pentru lasagna
500 g brânză
ulei
2 căţei de usturoi zdrobiţi
1 ceapă tocată
3-4 ardei graşi, tocaţi
parmezan ras, după preferinţă
1 morcov tocat
cimbru, după gust
2 dovlecei
200 g brânză cheddar, tăiată fâşii
1 legătură pătrunjel tocat
ceapă verde tocată, după gust
700 g roşii descojite, mărunţite
sare
piper

Care sunt paşii ca să prepari lasagna cu dovlecei în sos:

Pasul 1

Fierbi foile de lasagna 5 minute în apă cu sare şi o linguriţă de ulei. Le scurgi bine şi le laşi să se usuce.

lasagna

Pasul 2

Amesteci brânza mărunţită, din care păstrezi 100 g, cu ardeii graşi, morcovul, pătrunjelul şi ceapa verde. Potriveşti
de gust cu sare şi piper.

lasagna

Pasul 3

Aşezi pe fiecare foaie de lasagna o bucată subţire de dovlecel, tăiată pe lung şi o felie de brânză cheddar. Umpli foile cu
1-2 linguri din compoziţia cu brânză, apoi formezi rulouri pe care le aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei.

Pasul 4

Sotezi ceapa cu usturoiul 3-5 minute, apoi le combini cu roşiile descojite şi mai ţii pe foc încă 2-3 minute, amestecând din când în când. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni sosul în tavă şi presari brânza păstrată şi parmezanul. Dai la cuptorul încins 20-25 de minute. Serveşti cu crenguţe de cimbru.

Loading...