Mâncare de bame cu carne de vită
Gustoasă, apetisantă, săţioasă sunt doar câteva cuvinte prin care poate fi descrisă mâncarea mâncarea de bame cu carne de vită.
De ce ai nevoie pentru mâncarea de bame cu carne de vită
500 g bame
100 ml ulei
2-3 roşii
1 lămâie
500 g carne de vită
1 ceapă
50 g făină
500 ml apă
Sare
Piper
1 morcov
1 legătură pătrunjel
2-3 linguri oţet
Cum se prepară mâncarea de bame cu carne de vită
Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Opăreşti roşiile, le descojeşti şi le toci. Speli bamele, le cureţi şi le opăreşti în apă cu oţet. Înăbuşi carnea şi ceapa în apă, iar după ce a mai scăzut adaugi uleiul, sare şi piper după gust, zeama de lămâie, făina şi morcovul tăiat rondele. Când furculiţa intră uşor în carne pui bamele şi roşiile. Când este aproape gata presari pătrunjel tocat.