Păstăile de fasole pot fi folosite cu succes în multe feluri de combinaţii, care dau preparatului final o textură apetisantă. De exemplu, dacă le pregăteşti alături de cartofi, vei obţine o mâncare foarte săţioasă şi gustoasă.

Ingrediente:

2 cartofi mari, tăiaţi în bucăţi
2 căni păstăi, tăiate în bucăţi mici
1 ceapă mărunţită
4 linguri unt
4 linguri smântână
1 căţel de usturoi, pisat
1/2 linguriţă paprika
1/4 linguriţă cimbru uscat
1/4 linguriţă pătrunjel uscat
1/4 linguriţă coriandru
sare
piper
pentru decor, praz sau ceapă verde tăiată rondele (opţional)

Mod de preparare:


Pui cartofii, păstăile şi ceapa într-un vas. Acoperi legumele cu apă rece şi le pui pe foc. Laşi să fiarbă 20-25 minute, până când cartofii s-au înmuiat. Scurgi bine de apă legumele şi adaugi smântâna, untul şi condimentele.

Mărunţeşti amestecul cu telul până devine o cremă groasă, omogenă, în care au mai rămas întregi câteva bucăţi de păstăi şi de cartofi, pentru o textură apetisantă.

Dacă vrei, poţi să decorezi cu praz sau rondele de ceapă. Serveşti mâncarea caldă.

Sursa: livingchirpy.com
 

Loading...