Este un fel de mâncare pe care îl poţi prepara şi dacă nu ţii post. Gustul uşor picant şi dulce-acrişor te va face să te îndrăgosteşti de această reţetă de păstăi galbene.
*Sfat: optează pentru păstăi proaspete, de la piaţă. Dacă nu găseşti, şe poţi înlocui cu păstăi congelate (fie ele şi verzi).
 

Mâncare de păstăi galbene, reţetă de post

 

Ingrediente

 
  • 750 gr păstăi de fasole galbenă
  • 1 ceapă galbenă de mărime medie
  • 1 fir de praz
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 morcov
  • 3 căţei de usturoi
  • 450 ml suc de roşii
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 4-5 frunze de busuioc
  • sare şi piper, după gust
  • mărar şi pătrunjel verde
  • 500 ml apă
  • 30 ml ulei

Mod de preparare

 
Se pune o oală cu apă şi sare la fiert. Când atinge punctul de fierbere, se pun păstăile. Se lasă la fiert 10 minute.
Într-o tigaie se prepară sosul de roşii cu usturoi şi legumele de mai sus. Se încinge uleiul şi se adaugă ceapa tocată, prazul tocat şi 2 căţei de usturoi tăiaţi fin. Se amestecă bine.
Se adaugă şi morcovul şi păstârnacul rase prin răzătoare. Se amestecă bine şi se lasă la fiert. 
Se adaugă sosul de roşii în tigaie şi se fierbe 10 minute. 
Se pun crenguţele de cimbru si frunzele de busuioc. 
Se scurg păstăile de fasole galbenă şi se adaugă în sosul de roşii. Se poate completa cu apa în care au fiert pentru a mai dilua sosul. 
Se mai lasă pe foc încă 6-7 minute şi se mai condimentează, după gust, dacă e nevoie. 
Se serveşte în farfurii cu verdeaţă tocată mărunt, deasupra. Poftă bună!
 
 
Loading...