Batoane cu musli şi miere

baton musli miere shutterstock 84447589 jpeg

Musli nu sunt buni numai cu lapte la micul dejun. la fel de bine poţi prepara nişte batoane, ca desert pentru care nu ai nevoie de cuptor şi nici de mult timp.

Ce ai nevoie

300 g musli 4-5 linguri miere 150 g zahăr 200 g unt 1 pară 1 esenţă de vanilie

Cum se prepară

Se curăţă para de coajă, se scot seminţele şi se dă pe răzătoarea mare. Se topeşte untul amestecat cu zahărul pe baie de aburi, amestecând continuu. Se ia de pe foc şi se freacă bine cu mierea şi esenţa până se obţine o pastă omogenă. Se adaugă para şi musli şi se amestecă uşor, să se omogenizeze. Se lasă câteva minute să se pătrundă.

Se toarnă compoziţia într-o tavă medie tapetată cu folie alimentară sau doar unsă cu apă, se presează bine cu o lingură ca să se lipească ingredientele unele de altele şi se dă

la rece până se întăreşte bine. Se taie batoane şi se păstrează la loc uscat.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg