Clătite cu brânză şi cocos

Azi avem poftă de clătite! Şi cu cu gem sau clătite! Nu. Ci cu o umplutură mai inedită. Ce zici de brânză şi cocos?
Ingrediente
Pentru aluatul de clătite
300 ml apă minerală sau lapte 2 ouă 2 linguri zahăr 200 g făină 2 linguri ulei zahăr vanilat un praf de sare
Pentru umplutură
1 kg brânză dulce
200 g unt
200 g nucă de cocos
200 g zahăr
1 esenţă de portocale
Mod de preparare
Se bat ouăle bine, se amestecă cu restul ingredientelor şi se face un aluat de consistenţa unei smântâni fluide.
Se lasă să se odihnească 20 de minute. Se fac 8 clătite, dacă tigaia este obişnuită, sau mai multe, dacă tigaia este mai mică.
Untul se bate bine cu zahărul, până devine cremos. Se adaugă brânza dulce, esenţa de portocale şi nuca de cocos. Se mixează până devine o cremă consistentă.
Clătitele se umplu cu crema de brânză, se rulează şi se aşază pe un platou. Se decorează cu frunze de mentă şi se pudrează cu zahăr.
sursa foto: Image Food