Cum să faci unt de casă

unt de casa jpeg

Pentru un mic dejun sănătos, poţi prepara singură untul pe care îl foloseşti ca bază pentru sendvişuri. Nu-ţi ia mult timp şi e chiar uşor de făcut. Ai nevoie doar de o smântână de calitate, nedegresată.

Dificultate: mică Preparare:25 de minute Se obţin: cca 170 g de unt şi 250 g zer

Ingrediente:

500 ml de smântână lichidă proaspătă

Mod de preparare:

Ca să-ţi iasă untul, trebuie să ţii smântâna la frigider cel puţin o noapte. Este indicat ca şi vasul în care vei bate untul să fie ţinut la rece (în frigider) mai multe ore, înainte de a-l folosi.

image

1.Toarnă smântâna în vasul pe care l-ai ţinut în prealabil la rece. Cu ajutorul mixerului, bate smântâna până se întăreşte.

2 .Continuă să baţi pînă când grăsimea se separă complet de lichid şi capătă o culoare uşor gălbuie, aşadar devine unt.

3. Opreşte mixerul şi strecoară lichidul.

image

4. Acest zer se poate ţine într-o carafă la frigider, o zi – două, şi se poate folosi în loc de lapte la prepararea torturilor.

5. Stoarce apoi bine în mâini untul. Este foarte important să nu mai conţină zer pentru că asta va creşte rezistenţa untului la oxidare.

6. Modelează untul obţinut în ce formă doreşti şi gata! Ai obţinut un unt de casă sănătos. Şi numai bun pentru micul dejun.