Desert cu cremă de iaurt

prjitura iaurt lichior jpeg

Gata în numai jumătate de oră, acest desert este perfect pentr a-l servi atunci când ai musafiri în vizită.

Ingrediente

Pentru crema de iaurt

300 ml iaurt 300 ml frişcă lichidă 1 lingură esenţă de vanilie

200 g frişcă lichidă

100 g zahăr

2 linguri lichior de ciocolată

1 lingură esenţă de rom

2 albuşuri

100 g musli de cereale

frunze de mentă

Cum se prepară

Se bate frişca ­până se întăreşte şi-şi menţine consistenţa. Se adaugă treptat iaurtul şi esenţa de vanilie, amestecând uşor pentru omogenizare. Se ţine la rece până la

folosire. Se bat ­albuşurile spumă tare împreu­nă cu zahărul până se întăreşte bine. Se adaugă treptat lichiorul de ciocolată, esenţa de rom, apoi se încorporează uşor frişca bătută bine şi se amestecă până se obţine o compoziţie cremoasă.

Se pune câte o lingură de musli la fundul cupei de servit, se adaugă cremă de ­iaurt şi deasupra se aşază crema de lichior. Se servesc decorate cu frunze proaspete de mentă, după ce stau la frigider două ore.