Fritatta cu pui
Ingrediente
6 ouă mari
1 ardei capia mic
200 g piept de pui tăiat cubulețe
1 ceapă albă toccata
100 g mazăre de la conserve
150 g cașcaval ras sau brânză feta
100 ml lapte de migdale sau orice lapte
2 căței de usturoi tocați
sare și piper, după gust
1 linguriță ulei de măsline
1 legătură mărar proaspăt pătrunjel, pentru ornat
Mod de preparare
Bați ouăle cu laptele, usturoiul, sarea, piperul și mărarul tocat fin până se omogenizează, apoi dai compoziția deoparte.
Încălzești uleiul într-o tigaie de fontă și călești puiul până se rumenește puțin, apoi adaugi ardeiul tocat cubulețe și ceapa, continuând să amesteci aproximativ 2 minute. Completezi cu mazărea scursă bine și cu amestecul de ouă și distribui uniform. Adaugi cașcavalul ras sau brânza feta și dai la cuptor 15 minute sau până când ouăle s-au întărit. Ornezi cu pătrunjel și servești cât e caldă