Gogoşi cu scorţişoară

Aceste gogosi cu scortisoara sunt un desert extrem de uşor de făcut, în care poţi pune aproape orice. Cele cu scorţişoară însă te vor surprinde cu siguranţă.
Ai nevoie de
Pentru aluat
1 cană şi jumătate făină albă
½ cană zahăr
2 linguri praf de copt
1 lingură scorţişoară
Sare
2 linguri unt
1 lingură esenţă de vanilie
1 ou
½ cană iaurt gras
Pentru sos
1 măr descojit şi tăiat cubuleţe
½ cană suc de mere
Pentru topping
¼ cană zahăr
¼ lingură scorţişoară
1 lingură unt topit
Pentru sosul de mere pune sucul şi mărul într-un vas pe foc timp de 10 minute amestecând ocazional. După ce s-a răcorit puţin pune-l în blender până obţii un piure.
Amestecă într-un vas făina, zahărul, praful de copt, scorţişoara şi un praf de sare. În alt vas omogenizează untul, iaurtul, esenţa de vanilie şi oul. Toarnă peste iaurt făina şi amestecă bine.
Unge formele de gogoşi cu puţin ulei şi pune în fiecare aluat. Dă tava la cuptor până gogoşile trec testul scobitorii. Scoate-le din forme şi lasă-le să se răcească.
Pentru topping amestecă zahărul şi scorţişoara într-un vas. Unge fiecare gogoaşă cu unt topit, după care dă-o prin zahăr şi scorţişoară. Serveşte aceste gogosi cu scortisoara alături de 1 lingură sos de mere.
Sursa foto http://www.gardenbetty.com