Îngheţată de vanilie cu topping de ciocolată

inghetata shutterstock 75851314 jpeg

Nordicii o degustă pe toto parcursul anului. Noi, românii, mai mult vara. Dar şi atunci când redescoperim într-o zi caniculară gustul îngheţatei, nici că mai putem renunţa.

Dificultate mic Preparare 45' Pentru 6 porţii

Ingrediente

500 ml lapte

1 linguriţă extract de vanilie

6 gălbenuşuri

200 g zahăr

300 ml frişcă lichidă

Pentru decor

topping de ciocolată

căpşuni

Mod de preparare

Pui pe foc laptele cu extractul de vanilie până când dă în clocot, după care dai vasul deoparte. Baţi spumă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, după care încorporezi treptat laptele fierbinte, amestecând continuu.

Fierbi amestecul de lapte cu ouă pe baie de aburi, la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă. Nu trebuie să dea în clocot, pentru că se taie crema. Iei vasul de pe foc şi strecori compoziţia.

Laşi să se răcească şi pui crema la congelator aproximativ 2 ore. Scoţi îngheţata şi o baţi cu mixerul ca să se spargă acele de gheaţă.

Baţi frişca, o încorporezi în îngheţată, o acoperi cu folie de plastic şi o pui la frigider pentru minimum 6 ore. O serveşti cu topping de ciocolată şi cu căpşuni.