Îngheţată de vanilie cu topping de ciocolată

Nordicii o degustă pe toto parcursul anului. Noi, românii, mai mult vara. Dar şi atunci când redescoperim într-o zi caniculară gustul îngheţatei, nici că mai putem renunţa.
Dificultate mic Preparare 45' Pentru 6 porţii
Ingrediente
500 ml lapte
1 linguriţă extract de vanilie
6 gălbenuşuri
200 g zahăr
300 ml frişcă lichidă
Pentru decor
topping de ciocolată
căpşuni
Mod de preparare
Pui pe foc laptele cu extractul de vanilie până când dă în clocot, după care dai vasul deoparte. Baţi spumă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, după care încorporezi treptat laptele fierbinte, amestecând continuu.
Fierbi amestecul de lapte cu ouă pe baie de aburi, la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă. Nu trebuie să dea în clocot, pentru că se taie crema. Iei vasul de pe foc şi strecori compoziţia.
Laşi să se răcească şi pui crema la congelator aproximativ 2 ore. Scoţi îngheţata şi o baţi cu mixerul ca să se spargă acele de gheaţă.
Baţi frişca, o încorporezi în îngheţată, o acoperi cu folie de plastic şi o pui la frigider pentru minimum 6 ore. O serveşti cu topping de ciocolată şi cu căpşuni.