Legume de vară la grătar cu vinegretă

Profită de legumele verii şi prepară-le la grătar cu o delicioasă vinegretă!
Ingrediente
2 dovlecei 1 vânătă 2 ardei graşi galbeni 1/4 cană + 1 lingură ulei de măsline 1/4 cană oţet balsamic 1 linguriţă zahăr sare piper
Mod de preparare
1. Feliază dovleceii şi vânăta în felii mari. Curăţă de cotor şi seminţe ardeii graşi şi taie-i în felii. Amestecă legumele cu un sfert de cană de ulei, mai ales pe feliile de vânătă.
2. Încinge un grătar la flacără medie. Rumeneşte vinetele pe ambele părţi, presărând sare şi piper peste ele. Apoi pune pe grătar ardeii graşi şi dovleceii, la fel.
3. Pune legumele într-un bol mare. Într-un altul mai mic, amestecă oţetul balsamic, 1 lingură de ulei şi zahărul. Varsă vinegreta peste legume şi asezonează cu sare şi piper.
sursa: http://plentytude.com